Knijperploeg IJsselstein

De knijperploeg in IJsselstein Noord bestaat al jaren. Deze groep was al bezig met de eigen leefomgeving schoon te houden nog voor dat opruimacties en ploggen populair werden

De groep, voornamelijk bestaande uit ouderen, begon de dag met een kop koffie en quality time met elkaar. Er heerste een enorme saamhorigheid. Zodra de koffie op was, gingen ze gezamenlijk de straat op om schoon te maken.

Wat me diep raakte, was het gebrek aan zelfgerichte telefoons voor selfies of het constant maken van foto’s. Geen speciale apps voor het registreren van afval of het meten van de kilo’s opgeruimd afval. Gewoon eenvoudig opruimen.

Ze vulden zak na zak met afval en lieten deze achter in de ondergrondse afvalcontainer.

Het stemde me tegelijkertijd treurig. Deze ouderen waren bezig met het opruimen van het afval van anderen, terwijl degenen die vervuilen waarschijnlijk nog veel langer zullen leven op deze planeet. Ik ben dankbaar dat ik deel uitmaak van deze groep mensen die maandelijks onverstoorbaar hun schouders eronder zetten. Diep respect, en ik hoop zo veel mogelijk deel te kunnen uitmaken van deze prachtige groep mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *