Testament/nalaten

Wil je je liefde voor een schone wereld doorgeven en de Stichting Enjoycleaningup (blijven) steunen? De afgelopen maanden is wel gebleken hoe belangrijk het is dat wij regelmatig opruimacties in de natuur organiseren. 

Veel mensen gaan er op uit om even uit te waaien en de zinnen te verzetten. Helaas laten sommigen daarbij hun sporen na in de vorm van plastic flesjes, blikjes, papieren zakdoekjes.  Een schone omgeving trekt minder vuil aan, we blijven dus opruimen. Onze prachtige natuur, van bos tot heide, van rivieroever tot polder moeten we koesteren. Wil jij ons daarbij helpen ? 

Dat kan tijdens je leven, maar ook als je er niet meer bent. Je kunt een gift (een deel van je nalatenschap) opnemen in je testament. Met jouw hulp kunnen wij door met onze acties, waaronder voorlichting op scholen, het ontwikkelen van opruimrobots en natuurlijk onze opruimacties.  Jouw financiële steun zorgt dat wij door kunnen gaan met het verwezenlijken van jouw ideaal. Nu en voor de volgende generaties. 

100% belastingvrij

Over erfenissen moet belasting worden betaald. Stichting Enjoycleaningup is daarvan vrijgesteld omdat ze een Algemeen Nut Beogende Instelling is. Uw nalatenschap komt zo volledig ten goede aan een schone aarde.

Een testament in 6 stappen

Sommige zaken zijn gewoon te belangrijk om niet te regelen. Het op papier zetten van je wensen geeft vaak rust en hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn.

1: Wat wil je in je testament?

Bepaal eerst wat er in je testament moet komen. Wij zijn een kleine toegankelijke stichting en staan open met u deze wensen te bespreken. Geen standaard dienst maar maatwerk op uw behoeften.

2: Kies je voor een erfstelling of een legaat?

Bij een erfstelling wordt het nettobedrag van je nalatenschap onder de erfgenamen verdeeld. Bij een legaat laat je juist een vast geldbedrag of (on)roerend goed na. Een combinatie van erfstelling en legaat kan ook. Een notaris kan je hier in adviseren.

3: Kies je een executeur?

Heb je al iemand op het oog die je nalatenschap straks afhandelt? Dat kan een goede vriend of familielid zijn. Ook Enjoycleaningup kan het executeurschap voor je verzorgen. Neem in dat geval contact met ons op zodat we je wensen kunnen bespreken. De executeur wordt in je testament vastgelegd.

4: Welke notaris?

Heb je bepaald wat er in je testament moet komen? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een notaris. Algemene informatie over notarissen vind je op notaris.nl. Ook kun je met specifieke vragen (anoniem) bellen met de Notaristelefoon, 0900-3469393 (€ 0,80/min, werkdagen tussen 09.00 en 14.00 uur).

Een andere optie is om een testament op te maken via nutestament.nl. Dat is voordeliger, omdat je online zelf het voorwerk doet en vervolgens alleen nog naar de notaris hoeft om het testament door te nemen en te tekenen – zie stap 6.

5: Overleg met de notaris over je wensen

Wanneer je een keuze hebt gemaakt, ga je naar de notaris om je wensen te bespreken. De notaris informeert je over de mogelijkheden en de kosten.

6: Onderteken het testament

Naar aanleiding van je wensen stelt de notaris een concepttestament op. Neem dit concept goed door en geef waar nodig je wijzigingen aan. Is alles naar wens? Onderteken dan het testament bij de notaris. Hij of zij zorgt ervoor dat je testament wordt opgenomen in het landelijke testamentenregister (CTR).

Als je Enjoycleaningup in je testament opneemt, dan zijn dit de officiële gegevens:

Stichting Enjoycleaningup
Koddebeierlaan 20
3401GE
IJsselstein

Kamer van Koophandel: 66756634

Wilt u meer weten dan kunt u altijd contact met ons opnemen.