Eenzaamheid

Steeds meer mensen zijn eenzaam in Nederland. Dit zijn niet alleen de ouderen maar ook steeds meer jongeren vereenzamen. Covid heeft dit nog eens verslechterd omdat veel mensen thuis studeerde en werkten.

Ook zijn er veel mensen die wel nieuwe contacten zouden willen leggen maar niet weten hoe. Soms worden mensen beperkt door een taal achterstand of omdat ze misschien sociaal wat lastiger contacten leggen.

 

Stichting Enjoycleaningup organiseert clean-ups door heel Nederland en gericht om weer nieuwe mensen te leren kennen. Je hoeft elkaar niet aan te kijken want je kijkt naar de grond op zoek naar afval. In kleine groepjes lekker buiten bezig zijn en iets doen wat goed voelt. Na afloop bij het labra-torium (onze camper) nog een kop koffie of thee om na te praten.


Voor mensen die dat nog steeds spannend vinden hebben we een hond die getraind is om hier mee om te gaan. Bas is onze zwarte labrador die heel rustig is en graag geaaid word. Bas is vaak de bemiddelaar in het leggen van contacten.

Stuur een mail naar info@enjoycleaningup.com of schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je wilt mee doen om naast opruimen gewoon weer andere mensen leren kennen!

vrijwilligers bij het Labra-torium