Sponsoren

.

Charles Lagendijk

Charles Lagendijk: Charles beseft al vroeg in zijn jeugd dat hij anders is dan zijn klasgenoten. Hij wordt regelmatig door de leraren bij de les geroepen“ Charles, zit niet uit het raam te staren , maar hij probeert zijn leraren er steeds van te overtuigen dat het geen staren is, maar‘ werken in zijn hoofd.

In zijn vrije tijd struint hij uren door de duinen en later (als hij met zijn ouders naar Montfoort verhuist) door de polders van de Lek om inspiratie voor schilderijen op te doen. Charles wil graag de kunst in, maar vindt de kunstacademie te vaag’ en muziek is uiteindelijk zijn grootste bron van inspiratie. Hij componeert al zijn hele leven, maar vooral voor zich zelf. In 2017 is hem gevraagd filmmuziek te schrijven voor de film Somniawat een zeer succesvol muziekstuk heeft opgeleverd en Charles heeft doen besluiten compositielessen te gaan volgen bij Marco de Bruin. Op dit moment wijdt Charles de helft van zijn tijd aan het componeren van muziek en componeert’ hij daarnaast grote abstracte schilderwerken.

Citaat Charles ‘Voor mijzelf is ieder schilderij een verbeelding van muziek. Hoe luistert iemand naar muziek? De een zal getroffen worden door de vorm waarin een compositie is gevat, een ander heeft alleen oor voor klankkleuren en timbres, een derde laat de muziek over zich heen komen zonder te weten welke aspecten hij beleeft. Alles mag, maar je kunt als luisteraar nog zulke prachtige vondsten in structuur, kleur of melodie ontdekken, waar het om gaat is dat je geraakt wordt. Datzelfde geldt ook voor mijn schilderijen. Ik denk goed na over vorm, compositie, kleur, maat en textuur, maar wat uiteindelijk telt, is dat het eindresultaat mij, maar ik hoop ook de beschouwer, een klein geluksgevoel geeft.

Voor meer informatie over zijn schilderwerken en de muziek:

www.charleslagendijk.nl

www.karelart.nl

www.youtube.com/user/charleslagendijk

 

 

 

Terberg Machines, gevestigd in IJsselstein, ontwerpt en produceert beladingssystemen voor op (vuil)inzamelwagens. Onze beladingssystemen zorgen ervoor dat jullie containers met grondstoffen e/o afval worden geleegd in de inzamelwagens. Duurzaamheid en lokale betrokkenheid zijn belangrijke pijlers van ons beleid en wij steunen de doelen van Enjoycleaningup van harte.
https://www.terbergmachines.nl/nl/

Gifty is an international start-up focussed on Saas-solutions for local businesses. www.gifty.nl
Bureau voor online communicatie & webontwikkeling. Met ruim 17 jaar ervaring zorgen we voor het digitale succes van onze klanten. Denk hierbij aan websites, webapplicaties, mobiele apps, software op maat, SaaS-oplossingen en online marketing. Bekijk ons werk en klanten op www.sjonic.nl