Wat doen we?

We ruimen op. We doen niets liever dan naar buiten gaan. Dagelijks, tijdens de normale uitlaatrondjes, ruimen we in onze eigen omgeving op. In het weekend gaan we erop uit. We haken aan bij een schoonmaak-evenement ergens in Nederland of we gaan zelf ergens opruimen. Enjoycleaningup organiseert vooral opruimactiviteiten in en  rondom IJsselstein of bij de Lek (Vianen en Nieuwegein).

Naast opruimen proberen we anderen te inspireren om ook iets te doen of om gedrag te veranderen. Het helpt enorm dat er een hond vrolijk rondrent en opruimt wat ze kan vinden. We komen op plekken waar veel jongeren zijn. Ook worden we steeds vaker als gastspreker op evenementen uitgenodigd.

En verder?

Inmiddels zijn er ruim 200 hondeneigenaren door ons geïnspireerd en ruimen dus minmaal 201 honden ergens in de wereld dagelijks zwerfvuil op. We willen meer en meer honden toevoegen aan de club van “local heroes”. We bereiden voor om dit als training en/of workshop te gaan aanbieden aan hondeneigenaren die dit ook graag zouden willen.

“Project IJssel” en “Project Lek” zijn projecten waar we het zwerfvuil aan beide rivieren opruimen. We werken bij deze projecten samen met andere partijen om het een structureel karakter te geven.

Met enkele scholen in IJsselstein, en met RKS  De opstap in meerdere mate, zijn we in gesprek over voorlichting en samenwerking. Hoe kunnen we de boodschap overbrengen bij jongeren?

Er zijn diversen andere campagnes in Nederland die wij een warm hart toe dragen zoals “back to sender” en de “statiegeldalliantie”. Waar mogelijk ondersteunen we deze campagnes, want samen bereiken we nog veel meer!

Dier van het jaar 2018

Een kroon op ons werk en super trots dat Joy dier van het jaar 2018 is.

Lees meer

Media aandacht

Van lokale kranten, naar Nederlandse tot internationale pers! keer op keer bereiken we de media!

lees meer

Lokale helden

Steeds meer honden doen mee in de strijd tegen zwerfafval. Groei internationaal is helemaal geweldig

lees meer