Twee Weken Vol Inspirerende Activiteiten voor een Schone Wereld

De afgelopen twee weken zijn een en al activiteit geweest voor Enjoycleaningup. Van voorlichtingen op scholen tot prijswinnende eindpresentaties en inspirerende evenementen in de strijd tegen zwerfafval, we hebben het allemaal meegemaakt. Het was een periode vol hoogtepunten die we graag met jullie willen delen.

Voorlichting op het Cals College in IJsselstein

Onze reis begon met twee voorlichtingssessies bij het Cals College in IJsselstein. Tijdens deze sessies hebben we studenten geïnformeerd over het belang van een schone leefomgeving en de gevaren van zwerfafval. We hebben diepgaande gesprekken gevoerd over de impact van afval op onze natuur en dieren, en benadrukt hoe belangrijk het is om afval op de juiste manier te beheren. De enthousiaste reacties van de studenten en hun actieve deelname maakten deze sessies tot een groot succes. We hebben enorm genoten van de interactie en hopen dat we de studenten hebben kunnen inspireren om bij te dragen aan een schone wereld.

Eindpresentatie van het Grafisch Lyceum “Het Bureau”

Een ander hoogtepunt was de eindpresentatie van het Grafisch Lyceum “Het Bureau”. Onze drie getalenteerde studenten deden mee en wisten zelfs de publieksprijs in de wacht te slepen! Hun project, gericht op bewustwording rondom zwerfafval, blonk uit in creativiteit en effectiviteit. De publieksprijs is een geweldige erkenning van hun harde werk en toewijding. We zijn ontzettend trots op hun prestatie en kijken ernaar uit om meer van zulke inspirerende projecten te zien.

Plandendagen met Anton Damen

Het weekend in Utrecht stond in het teken van de Plandendagen, georganiseerd door Anton Damen. Deze dagen waren gewijd aan het opruimen van zwerfafval in de stad Utrecht. Samen met vrijwilligers hebben we straten, parken en andere openbare ruimtes schoon gemaakt. Het was hartverwarmend om te zien hoeveel mensen bereid zijn om hun weekend op te offeren voor een schonere stad. De Plandendagen benadrukken hoe collectieve inspanningen een grote impact kunnen hebben op onze omgeving.

Tour de Waardlanden

Als afsluiting van deze drukke periode namen we deel aan de Tour de Waardlanden. Samen met Waardlanden bezochten we vier gemeentes en spraken we met inwoners over de problematiek van zwerfafval. We organiseerden opruimacties en gaven voorlichting over afvalbeheer. De betrokkenheid en steun van de gemeenschappen waren overweldigend. Het is duidelijk dat steeds meer mensen zich bewust worden van de noodzaak om zwerfafval te bestrijden en een schone wereld na te streven.

Waarom Een Schone Wereld Belangrijk Is

Zwerfafval is een groeiend probleem dat ernstige gevolgen heeft voor onze natuur, dieren en gezondheid. Het vervuilt onze straten, parken en waterwegen, en vormt een bedreiging voor dieren die het afval inslikken of erin verstrikt raken. Bovendien draagt het bij aan de vervuiling van onze leefomgeving en kan het schadelijke chemicaliën lekken die de bodem en het water vervuilen.

Bij Enjoycleaningup geloven we dat iedereen een rol kan spelen in het creëren van een schone en gezonde wereld. Of het nu gaat om het opruimen van afval in je buurt, het deelnemen aan georganiseerde schoonmaakacties, of het verspreiden van bewustzijn over de gevaren van zwerfafval, elke inspanning telt.

Doe Mee en Maak een Verschil

We nodigen iedereen uit om zich bij ons aan te sluiten in de strijd tegen zwerfafval. Samen kunnen we een grote impact maken en zorgen voor een schonere, gezondere wereld voor onszelf en toekomstige generaties. Blijf op de hoogte van onze activiteiten en evenementen door onze blog te volgen en ons te volgen op sociale media. Samen kunnen we het verschil maken!

Deze afgelopen twee weken waren slechts het begin. We kijken ernaar uit om nog meer inspirerende activiteiten te organiseren en samen met jullie te werken aan een wereld zonder zwerfafval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *