Podcast Provincie Utrecht

S1A7: Het landelijk gebied leefbaar houden met elkaar

Het landelijk gebied van de provincie Utrecht kent prachtige landschappen waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Maar het kent ook veel maatschappelijke uitdagingen.

De provincie wil het buitengebied sterk en sociaal houden. Eén van de manieren waarop dit gedaan wordt, is door het verlenen van subsidies voor initiatieven die bijdragen aan deze doelen. Wat kan je doen met een subsidie voor het landelijk gebied? Hoe stimuleert de provincie Utrecht inwoners om het landelijk gebied vitaal te houden? In de zevende aflevering van de podcastreeks Het Energieke Gesprek gaat Mark Boerman, accounthouder subsidies Agenda Vitaal Platteland bij de provincie Utrecht, in gesprek met Alex van Eck, de oprichter van de stichting Enjoycleaningup. Hoe is Alex terecht gekomen bij de Provincie Utrecht? Wat heeft hij gedaan met de subsidie die hij ontvangen heeft?

Link naar de aflevering

Heb je een goed idee om de leefbaarheid op het platteland te bevorderen of wil je weten welke subsidies voor het buitengebied de provincie nog meer heeft? Kijk dan op Subsidies voor het platteland | provincie Utrecht (provincie-utrecht.nl). Je kunt ook direct contact opnemen met Mark Boerman of direct via de website een aanvraag indienen.

Meer info over subsidie Leefbaarheid en Kleine Kernen en/of andere subsidies van Agenda Vitaal Platteland:  Subsidies voor het platteland | provincie Utrecht (provincie-utrecht.nl)

Presentatie: Muriel Allard

Gasten: Mark Boerman & Alex van Eck

Productie & montage: Hans Gommer

Programmateam: Charlotte Dijkstra & Berfin Kaya

Heeft u vragen of suggesties over de inhoud van deze podcasts? Mail dan naar ons programmateam participatie via participatie@provincie-utrecht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *