Knijperploeg IJsselstein Noord

Mooi begin van de zaterdag en weekend om met de Knijperploeg in IJsselstein te gaan schoonmaken

De opkomst was opnieuw indrukwekkend en natuurlijk begonnen we met een kop koffie! Vervolgens gingen we in groepjes IJsselstein Noord schoonmaken. Er lag niet zoveel als de vorige keer, maar we waren zeker niet voor niets gekomen.

Tijdens het opruimen mijmerde ik een beetje. Deze knijperploeg bestaat nu volgens mij 20 jaar (in ieder geval al zeer lang). Wat is er in de tussentijd veranderd? Heeft dit wel zin wat we doen? Wetende dat later die dag er een carnavalsoptocht langs zou komen en mogelijk ook wel voor wat afval zou zorgen, dezelfde vragen rezen… Heeft dit wel zin….

Voor mezelf was ik er snel uit. Ja, het heeft zeker zin. Alles wat uit de natuur wordt gehaald, is ook echt weg. Geen dier wordt ziek of gaat eraan dood, dus hoe kun je dat zinloos noemen? Vandaag hebben we ook veel perkjes opgeruimd, voordat de bossages zo dicht zijn dat we er niet meer bij kunnen.

Los van de natuur is dit ook gewoon goed voor mezelf. In een druk en gehaast bestaan gewoon even 1 tot 2 uur helemaal niets. Geen telefoon, geen prikkels, gewoon even lekker buiten zijn. De eerste vogels voelen de lente en zaten lekker op los te zingen/kwetteren…

Een mooi begin van mijn zaterdag.

Alex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *