Kidsweek “Dier van het jaar” 2018

Joy Dier van het Jaar 2018

Niks graven naar botten of rennen met stokken, de labrador Joy uit IJsselstein speurt het allerliefst naar zwerfafval. Deze mileuheld heeft nu de titel Kidsweek Dier van het Jaar 2018. ‘Een echt kippenvelmoment’, volgens Joys supertrotse baasje Alex van Eck.

Naast dat het een mega eer is om deze prijs te krijgen voor iets wat voor ons de normaalste zaak is hopen we hiermee natuurlijk nog meer mensen te inspireren.  Opruimen is nodig en leuk. Met een opruimhond zoals Joy is dat natuurlijk nog leuker.  De droom dat elke hondenbezitter tijdens het uitlaten zijn eigen omgeving schoonmaakt is met deze prijs weer een klein beetje dichterbij gekomen!

We zijn super trots op deze titel!

 

Sinds 2011 reikt kinderkrant Kidsweek elk jaar de titel Dier van het Jaar uit aan een dier dat iets bijzonders gepresteerd of meegemaakt heeft. Dit jaar heeft Joy deze titel gewonnen! ‘Iedereen kent natuurlijk de beelden: stranden vol plastic afval en dieren in nood of zelfs overleden door dit soort vervuiling’, vertelt Van Eck. ‘Ik wilde hier iets aan doen en ben daarom Joy gaan trainen om plastic flesjes, blikjes en kartonnen drinkpakjes op te speuren. En daar werd ze heel snel, heel goed in.’ Nu zijn ze elke dag te vinden in de Middelwaard, een recreatiegebied langs de Lek bij Vianen, geholpen door zijn zoons Justin en Mitchell. Vooral met het mooie weer van deze zomer genieten veel mensen daar van de zon, maar vergeten ze nog weleens hun rommel op te ruimen.

JOY IN THE MEDIA (Dier van het jaar)

RTLlatenight: uitzending
RTVOOST: het artikel
Zenderstreek: het artikel 
Jeugdjournaal

Luister en bekijk hier de uitzending dat we gewonnen hebben en de uitzending van de verkiezingen.

Kidsweek

Bekijk hier de
Krant 1
Krant 2
Krant 3