We gaan internationaal!!!

Ik ben Luuk van den Broek (17) en ben onlangs mede door Enjoycleaningup naar Mongolië gegaan voor het goede doel.

De reis is ontstaan doordat onze school, het Dominicus College, aangesloten zit bij Stichting Global Exploration, in samenwerking maakt een groep leerlingen ieder jaar zo’n dergelijke reis naar verschillende landen. In het land van bestemming houden wij ons bezig met een aantal zogenoemde ‘Global Sustainability Goals’, denk hierbij aan sport, educatie en kennis over duurzaamheid. Zo hebben wij op verschillende scholen in Mongolië Engelse les geven. Ook hebben we ons onderverdeeld in een aantal crews (sport, educatie, natuur en cultuur), in deze kennisgroepjes hebben wij voorlichting gegeven en kennis overgedragen over het duurzaam houden van onze planeet, bijvoorbeeld hoe je op de juiste manier afval scheidt. 

Stichting Global Exploration werkt daarbij samen met een aantal (lokale) goede doelen zoals Wilde Ganzen en de Veloo Foundation. 
De Veloo Foundation houdt zich bezig met ervoor zorgen dat het afval van de regio goed wordt opgeruimd, voor ons heel normaal bij de vuilnisbelt natuurlijk. Daarbij houden ze zich ook bezig met educatie door te investeren in scholen en plezier doormiddel van een Summercamp waar wij waren. Hier hebben wij onder andere het hek vernieuwd, gedeeltelijk met gerecyclede materialen (zie afbeelding, samen met de hoofdbegeleider van het Summercamp Ryan)


Wat ontzettend mooi voor ons bleef was niet alleen het uitzicht maar voornamelijk de gastvrijheid van de Mongoolse gezinnen daar, zij wonen in gerren (een soort Mongoolse tipi tent, te zien achter ons). Je kon ze nauwelijks voorbij lopen zonder naar binnen uitgenodigd te worden om een kopje Mongoolse melkthee te drinken, dit blijven natuurlijk prachtige momenten.

Ik wil Enjoycleaningup enorm bedanken, niet alleen voor het iets mooier maken van onze planeet, maar ook voor het mij en onze groep bezorgen van een onvergetelijke ervaring!

Luuk van den Broek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *