Cleanup Middelwaard

Plastic Guerrilla en Enjoycleaningup samen op pad in Vianen!

De Plastic Guerrilla hield op zaterdag 27 oktober weer een zwerfvuil-opruimactie. Deze keer samen met Enjoycleaningup

De Plastic Guerrilla is een initiatief van drie Alblasserwaarders die zwerfafval in hun eigen regio te lijf willen gaan, samen met andere vrijwilligers. Deze keer dus ook met ons.

Schonere aarde
De actie op 27 oktober vondt plaats in het recreatiegebied Middelwaard aan de Lek, waar ECU regelmatig te vinden is. Van Eck en de Plastic Guerrilla hopen dat veel mensen naar het gebied zullen komen om mee te doen. “We willen de aarde weer een beetje schoner maken”, aldus Van der Wal. “Die plastic rotzooi moet echt de wereld uit.

Plogging
Mensen die op zaterdagmorgen gingen hardlopen, konden ook aansluiten. Van der Wal: “Plogging running is een moderne manier om joggend onderweg vuil op te pikken.

Meedoen
Iedereen van jong tot oud kon meedoen op 27 oktober. De actie was van 10.00 tot 12.00 uur en een groot succes. Zeker 20 vrijwilligers hebben een aanhangwagen vol met troep gevonden en afgevoerd!

Recreatieterrein Middelwaard ligt aan de A2 bij de Viaanse brug over de Lek en is bereikbaar via afrit 11. Rij langs het Van der Valk Hotel Vianen en het Viaanse Bos, richting de uiterwaard van de Lek en recreatieplas De Put.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *