Voorlichting

Enjoycleaningup heeft als doel de wereld een klein stukje schoner te maken en vooral te houden. Waar dan beter te beginnen dan bij de volgende generatie? Het informeren, voorlichten en vooral inspireren van jong publiek is een belangrijk onderdeel geworden van onze stichting.
Laat zien wat er gebeurt met afval wat rondzwerft, hoe lang blijft dit wel niet liggen en komt uiteindelijk in ons ecosysteem terecht. Het is een gegeven: jong geleerd, is oud gedaan. Als we nu bij onze jonge generatie laten zien hoe het wel moet, zal de bewustwording nu en later een stuk groter zijn. We merken dat voorlichting geven op basisscholen, maar ook op de middelbare scholen een hoop positieve reacties oproept. Kinderen worden enthousiast bij het bedenken en uitvoeren van nieuwe ideeën om het zwerfafval terug te dringen! Uiteraard heeft Joy, als aaibare factor in dit hele opruimverhaal, een grote rol en willen kinderen dit zeker thuis ook aan hun ouders vertellen. De opruimhond is bij hen in de klas geweest! Dit is zeker op basisscholen altijd een groot succes.
Op de middelbare scholen gaat het er iets serieuzer aan toe. Hier proberen wij de tieners te motiveren om met nieuwe, frisse ideeën te komen om aandacht te vragen voor zwerfafval en vooral om zelf het nut van iets in de prullenbak te gooien in plaats van op straat, in te zien. Ook hier krijgen we veel positieve feedback van en worden we vaak zelfs teruggevraagd om na een aantal weken het resultaat van hun creativiteit te komen bewonderen.

Steun ons, zodat wij dit succesverhaal verder kunnen uitbreiden en leerlingen door het hele land en misschien zelfs wel daarbuiten te informeren en te inspireren.

Monthly

Aangepast bedrag

Dedicate this Donation

Honoree Details

Persoonlijke info

Factuurgegevens

Factuurgegevens

Totaalbedrag: €10.00 Monthly