Steun ons

Voorlichting

Enjoycleaningup heeft als doel de wereld een klein stukje schoner te maken en vooral te houden. Waar dan beter te beginnen dan bij de volgende generatie? Het informeren, voorlichten en vooral inspireren van jong publiek is een belangrijk onderdeel geworden van onze stichting.
Laat zien wat er gebeurt met afval wat rondzwerft, hoe lang blijft dit wel niet liggen en komt uiteindelijk in ons ecosysteem terecht. Het is een gegeven: jong geleerd, is oud gedaan. Als we nu bij onze jonge generatie laten zien hoe het wel moet, zal de bewustwording nu en later een stuk groter zijn. We merken dat voorlichting geven op basisscholen, maar ook op de middelbare scholen een hoop positieve reacties oproept. Kinderen worden enthousiast bij het bedenken en uitvoeren van nieuwe ideeën om het zwerfafval terug te dringen! Uiteraard heeft Joy, als aaibare factor in dit hele opruimverhaal, een grote rol en willen kinderen dit zeker thuis ook aan hun ouders vertellen. De opruimhond is bij hen in de klas geweest! Dit is zeker op basisscholen altijd een groot succes.
Op de middelbare scholen gaat het er iets serieuzer aan toe. Hier proberen wij de tieners te motiveren om met nieuwe, frisse ideeën te komen om aandacht te vragen voor zwerfafval en vooral om zelf het nut van iets in de prullenbak te gooien in plaats van op straat, in te zien. Ook hier krijgen we veel positieve feedback van en worden we vaak zelfs teruggevraagd om na een aantal weken het resultaat van hun creativiteit te komen bewonderen.

Steun ons, zodat wij dit succesverhaal verder kunnen uitbreiden en leerlingen door het hele land en misschien zelfs wel daarbuiten te informeren en te inspireren.

Monthly

Aangepast bedrag

Persoonlijke info

Factuurgegevens

Totaalbedrag: €10.00 Monthly

Labra-torium

Help ons aan een mobiel educatiecentrum. Met ons ‘Labra-torium’ willen we naar basis- en middelbare scholen in de regio om kinderen en jongvolwassenen te laten zien dat plastic geen rommel is, maar een (dure) grondstof, waarvan weer allerlei mooie producten gemaakt kunnen worden.

Het labra-torium zal daarom worden voorzien van een 3D-printer, die op ludieke wijze inzichtelijk maakt dat je van bijvoorbeeld plastic bekertjes weer ander bruikbaar materiaal kunt maken.
Daarnaast zal er in het labra-torium een keukenblok moeten komen, zodat we onze vrijwilligers kunnen voorzien van koffie, thee of soep. Uiteraard onmisbaar tijdens schoonmaakevenementen.
En tenslotte zal een deel van het labra-torium moeten worden ingericht voor afvoer van gevonden zwerfafval.

Voor bovenstaande wensen is geld nodig, veel geld. De kosten zijn op dit moment geraamd op 80.000 euro. Elke donatie helpt !!
Alvast onze onuitsprekelijke dank.

Aangepast bedrag

Persoonlijke info

Factuurgegevens

Totaalbedrag: €10.00 Monthly

Opruimacties

Als je lid bent van onze Facebookpagina of ons op Instagram volgt, weet je al dat we al heel wat opruimacties hebben gedaan. Zo is het namelijk natuurlijk allemaal begonnen. Dit willen wij uiteraard blijven doen en graag nog veel meer acties organiseren. Ondanks dat de deelnemers allemaal vrijwilligers zijn, is ook hier geld voor nodig. De aanschaf van opruimmaterialen om uit te delen, de kosten van het afvoeren van het gevonden afval, het voorzien van koffie en/of soep voor onze vrijwilligers en ga zo maar door.

Dus steun onze stichting en vrijwilligers om nog meer mensen op de been te krijgen om zo nog meer opruimevenementen te organiseren. Dit kan door middel van een donatie of je kunt je uiteraard ook aanmelden als vrijwilliger. We houden je dan op de hoogte van alle komende schoonmaakevenementen die georganiseerd zijn of worden. Alvast bedankt!

Persoonlijke info

Factuurgegevens

Totaalbedrag: €10.00