Overgebleven statiegeld mooi bestemd

Vasteplantenkweker Griffioen Wassenaar BV Vasteplantenkwekerijen heeft 5000,- gedoneerd aan Enjoycleaningup.

Januari 2020 introduceerde Griffioen Wassenaar een recyclebare statiegeldtray. De vasteplantenkweker gebruikt sinds dat moment alleen nog gerecycled plastic en zet zich samen met haar relaties ook in voor het hergebruik daarvan. Door niet retourgekomen statiegeldtrays bleef een kleine 5000,- in de boeken staan bij Griffioen. Dat bedrag heeft het bedrijf gedoneerd aan een goed doel.

De overdracht van de donatie vond plaats bij tuincentrum Vechtweelde. Dit is één van de tuincentra die het initiatief meteen omarmde. “Wij hebben onze klanten opgeroepen om de trays niet mee naar huis te nemen. Anders belanden ze allemaal zo in de kliko. We hebben hier een gezamenlijke verantwoordelijkheid.”, zo licht eigenartesse Suzanne Kral toe. Brenda Horstra van Tuinbranche Nederland prijst het initiatief van Griffioen en noemt het een voorbeeld voor de sector.

Uit het gedoneerde bedrag is af te lezen dat de meeste trays retour gekomen zijn. Het overgrote deel van het statiegeld is aan de tuincentra terugbetaald, nadat Griffioen de gebruikte trays aan het einde van het seizoen weer heeft opgehaald. 

Het resterende bedrag werd, afgerond naar boven, door Griffioen gedoneerd aan Enjoycleaningup.

Over Griffioen Wassenaar
Griffioen Wassenaar kweekt jaarlijks miljoenen vasteplanten in de voor het bedrijf kenmerkende vierkante 11 centimeter potmaat. Een deel van de productie wordt binnen het GreentoColour® totaalconcept toegepast in het openbaar groen. De planten hiervoor worden vóór uitlevering reeds ontdaan van de kweekpot, die vervolgens tot vijf keer wordt hergebruikt. Onder de merknaam Hello Garden vinden de planten van Griffioen hun weg naar de consument. De PlanetProof certificering van Griffioen Wassenaar onderschrijft de bovengemiddelde aandacht voor het duurzaam ondernemen van het bedrijf. 

One thought on “Overgebleven statiegeld mooi bestemd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *