Middelwaard Vianen

MIDDELWAARD VIANEN

Wandel- en recreatiegebied  “Middelwaard” bij Vianen is door Enjoycleaningup geadopteerd!
Dat houdt in dat wij met vrijwilligers ervoor zorgen dat zwerfafval regelmatig wordt opgeruimd. Zo zorgen we er samen voor dat dit een fijne, schone plek blijft om trots op te zijn!

Middelwaard is namelijk een bijzonder natuurgebied met prachtige natuur, loslopende wilde buffels en een heerlijke plek om samen met je hond (of zonder hond) even uit te waaien. 

In de zomer is hier veel zwerfafval te vinden, die helaas door veelal de recreanten wordt achtergelaten. Maar de rest van het jaar ligt hier ook behoorlijk wat rommel.
Dat komt deels van snelweg de A2, maar ook stroomt er veel vanuit de rivier De Lek aan wal.
Het is dan ook heel belangrijk dat we het afval opruimen, voordat De Lek het verder meeneemt in de stroming en het niet meer te verwijderen is uit de natuur.

WIL JE HELPEN?

Helpen doe je al door tijdens het uitlaten van je hond eens wat zwerfafval op te pakken en in de prullenbak te gooien. Pak de knijper en emmer mee die er hangt We hebben hier een airtag in zitten zodat we kunnen monitoren of dit gebruikt wordt en we dit op meer plekken moeten gaan aanbieden.

Er worden ook  hier met enige regelmaat schoonmaakevenementen georganiseerd door Enjoycleaningup. 

Wil je komen helpen tijdens een opruimactie? Schrijf je dan op deze pagina in voor de nieuwsbrief “Vianen Middelwaard”, zodat we je kunnen informeren als we hier gezamenlijk gaan opruimen. We kunnen iedere helpende hand goed gebruiken.