Het nieuwe lyceum

Vandaag de eer gehad om 190 leerlingen te helpen met hun idee om bij te dragen aan een behoud van de aarde.

Het nieuwe lyceum in Bilthoven heeft de groepjes het doel gegeven met hun idee 100 mensen te bereiken. Mooi om te zien dat niet alleen er zeer goede ideeen uit de groepen kwamen maar de doelstelling van school door veel allang gehaald waren. Mega veel potentie bij aantal van de ideeen wat veel verder zou kunnen gaan dan de 3 dagen op school of alleen “Het nieuwe lyceum”.

Ik ga er vanuit dat we nog veel meer gaan horen van deze geweldige groep en sommige ideeën zelfs een langdurig verschil gaan maken!

One thought on “Het nieuwe lyceum”

 1. Wij zijn 4 meisjes van 14 die zich inzetten tegen de strijd van plasticsoup. We zitten nu net in de derde klas van Het Nieuwe Lyceum. Wij vinden het erg belangrijk om in een schone zee te kunnen zwemmen, niet alleen wij, ook vissen. Wij vinden het echt heel erg om te zien dat er zo ontzettend veel dieren dood gaan. We wilden hier dan ook erg graag wat aan doen, en we zijn er ontzettend druk mee bezig.

  Wij hebben een idee bedacht, zodat er minder plastic de wereld binnen komt.
  Er zijn duizenden albatrossen (vogels) die veel en veel te veel plastic binnen krijgen, zoals kerstlampjes, doppen van flessen, plastic folie, plasticzakjes, snoepverpakkingen, etc. Wij hebben daar een oplossing voor bedacht.

  In onze, en veel andere kantines worden broodjes verkocht met een plastic folie er omheen.
  Dit is natuurlijk helemaal niet handig, aangezien je het plastic meteen daarna weg gooit.
  Wij hebben daarom, papierenbroodzakjes gemaakt.
  Wij hebben al meer dan 100 papierenbroodzakjes gemaakt. We zijn al dagen bezig met vouwen, knippen, en plakken. Het enige probleem, na 1 dag broodjes verkopen, is dat wel op.

  We willen graag ons plan doorzetten, maar we kunnen natuurlijk niet iedere dag meer dan 100 papieren broodzakjes vouwen. We willen ons idee ook naar andere scholen overbrengen, maar dat kan niet zonder hulp.
  We hebben al hulp gevraagd van experts, die hebben ons verteld dat we de media om hulp moeten vragen.
  Ons idee lijkt erg haalbaar, maar dit kunnen wij niet alleen met zijn vieren. We moeten bekendheid krijgen, om ons plan daadwerkelijk door te zetten.
  Met bekendheid kunnen wij samenwerken met grotere bedrijven, waar wij nu al mee in contact zijn.

  Kunnen jullie ons helpen?
  Het zou erg tof zijn om meerdere papierenbroodzakjes te maken, ook in samenwerking met groothandels. We zijn ook al in contact met groothandels, maar dat heeft nog geen nut als we niet zeker weten of we ons plan kunnen doorzetten.

  Op onze Instagram staan foto’s van de zakjes. Onze Instagram is @papierenbroodzakje.

  Hopelijk kunnen jullie ons helpen.
  We horen graag van jullie!

  Met vriendelijke groet,
  Charlie de Vos
  Isabel Hoyng
  Josephine van Helten
  Josephine Vermeulen

  Contact:
  Instagram: papierenbroodzakje
  Email: papierenbroodzakje@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *