Middelwaard Vianen

27 januari, 2024 9:30

Over deze cleanup

De Middelwaard is een natuurgebied en uiterwaard bij de Lekbrug over de A2 bij Vianen. De Middelwaard ontstond als zandbank in de Lek en werd in de 19e eeuw door dammen toegevoegd aan het vasteland. In de Middelwaard ligt een grote recreatieplas en ook het oude riviergeultje de Kleine Lek. Vanwege de recreatiebestemming is er helaas veel afval te vinden. Dit belandt in de bossen en de Lek, waarna het direct naar de zee stroomt. 

Dus trek je handschoenen aan en help mee om deze locatie weer mooi en schoon te krijgen. In ons mobiele Labra-torium zijn knijpers en emmers beschikbaar. 

En goed nieuws: het is winter dus deze cleanup is een Warm Chocolate Edition. Wij verzorgen lekkere warme chocomel om op te warmen na het opruimen. 

Je bent vrij om aan te haken tijdens deze cleanup. De starttijd en locatie staan op deze pagina vermeld. Als je meedoet, laat het ons dan even weten via de onderstaande knop.

Tot snel.

Openbaar

Middelwaard

Langs de a2 Naast de Brug Over de Lek, Vianen

Duur: 01:00

Ben jij erbij?

Goed bezig! Laat het ons weten. Zo zorgen we ervoor dat iedereen van een knijper en eventuele koffie en thee kan worden voorzien!